Workshops op maat

Wij organiseren ook workshops op maat (eventueel op locatie), dit is speciaal voor groepen, bedrijven of verenigingen zoals kookclubs, visclubs, etc.

  • Als groep helemaal zelf in te delen qua vissoorten!
  • Vanaf 12 to 28 personen.
  • Vele particulieren visliefhebbers uit Nederland en Belgie gingen u al voor:(hobbie) koks, beginnende visdetailisten, sportvissers maar ook (vis)bedrijven en verenigingen zoals: De visafdelingen van alle Makro's, Foppen Paling en Zalm, Cuisine culinair Amsterdam,Den Haag,Rijnmond en Beverwijk, Garnalen en vis groothandel Den Heijer, Rederij Jaczon, Hengelsport Ahoy, Cordes travel Vakantie Noorwegen, Koksopleiding ROC Mondriaan, Koksopleidingen Elishout Anderlecht
  • Meer info via de contact pagina

Masterclass vis en fileren. Op deze avond wordt vooral de nadruk gelegd op kwaliteit bepaling, visserij methoden, rendement, maar ook natuurlijk het fileren en panklaren van verschillende soorten rond- en platvis. Is speciaal op de maandag i.v.m. met de vrije dag voor de horeca.

Excursie Visafslag Scheveningen

Zelf altijd al willen weten hoe het er nu echt precies aan toe gaat op de visafslag? Zelf vis willen beoordelen /spotten en afmeinen/klokken op de veilklok?

  • Vanaf 8 personen
  • Voor iedereen; chefkoks, particulieren visfanaten, bedrijven, leerlingen uit het beroepsonderwijs (o.a. koksopleidingen), visbranche etc.
  • Vrijdagmorgen 06:00-08:00
  • Rondleiding afmeerkade vissersschepen en uitleg verschillende vangsttechnieken zoals staandwand, bokkenvissen, twinriggen, flyshoten etc
  • Rondleiding sorteer hal
  • Rondleiding verkoop hal
  • Rondleiding mijnzaal
  • Kosten €10 per persoon
  • Datum in overleg
Verschillende soorten visfileer workshops: 
  • Rondvis (Kabeljauw etc.)
  • Zeebaars, Dorade en vangst van de dag
  • Zalm, Sashimi en Gravad Laks
  • Maatjes Haring 
  • Tonijn

 

 

 

Verschillende meerdaagse visfileer cursussen:

  • Katwijk aan Zee
  • Volendam

 

Fotos workshops:

 

         

Programma visfileer workshops 2018/19

  • Katwijk: Vrijdags 's avonds
  • Start 19:30 uur
  • Ontvangst met koffie
  • Uitleg gebruik verschillende fileermessen en slijpen
  • Productkennis en kwaliteit
  • Fileren
  • Pauze
  • Fileren
  • Drankje  

Programma visfileer cursussen 2018/19

  • Katwijk: Maandags 19:15-21:15
  • Volendam: Dinsdag 18:45-21:15
  • Ontvangst met koffie
  • Uitleg gebruik verschillende fileermessen
  • Productkennis en kwaliteit
  • Panklaren/schoonmaken rond en platvis.
  • Engels snijden/vlekken rond en platvis
  • Fileren/zijdes maken van rondvis.
  • Fileren van platvis in vieren en tweeen.
  • Ontvlieven/onthuiden
  • kwaliteits herkenning
  • Certificaat