Groeps arrangementen voor bedrijven en verenigingen:

  • Voor verenigingen en bedrijven verzorgen we leuke en interessante vis, fileer en proef avonden. Naast de fileerderij is er een prachtige horecakeuken en bij mooi weer is er een buiten keuken. Alles is mogelijk. Mini visafslag met 15 soorten vissen, schelpdieren en schaaldieren om te proeven.  Fileren, sashimi, bakken, grillen, wijnbar.
  • Fileeravonden verschillende soorten vissen (soorten in overleg, alles is mogelijk).

Evenemten op locatie zijn ook mogelijk. Voor meer informatie info@visfileren.nl/

Informatie betreffende de workshops en cursussen.

  • Voldoende plek tot 30 personen
  • 2 tot 3 leraren
  • Zorg dat u 15 minuten voor aanvang aanwezig bent!
  • Zelf een koeltas/box meebrengen om de vis in te doen.
  • Goed schoeisel aandoen want het kan vochtig zijn. Verder is een trui ook aan te raden i.v.m. de koeling die aanstaat.
  • Messen en schorten zijn aanwezig.
  • Locatie Fileerderij Schuitemaker Vis. Smidstraat 2, Katwijk aan Zee.
  • Ingang via de trap aan de achterkant van het bedrijf, hier kunt u ook parkeren.

Rondvis workshop:

  • Het fileren van verschillende Noordzee rondvis zoals wijting, schelvis/koolvis en kabeljauw.

Zeebaars, dorade en platvis workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van verschillende soorten platvissen, zeebaars en dorade.

Zeebaars, dorade en vangst van dag workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van de dagvangst Noordzeevis , zeebaars en dorade.

Haring workshop:

  • Het leren fileren van maatjesharing op de Engelse wijze, maar ook het verhaal van inkoop, kaken, pekelen, vriezen en rijping komen aan bod. Het is ook mogelijk om u aan te melden bij de overige workshop data als u alleen haring wilt leren fileren/snijden (buiten de de haring workshop om).
  • Maandags 19:15 – 21:30

Zalm & sashimi workshop:

  • Het leren fileren van zalm en sashimi snijden. Verschillende zalm proeverijen en drankjes!

Tonijn workshop:

  • Altijd al willen leren hoe je een tonijn fileert? Tijdens deze cursus leren we je er alles over! Door de jarenlange ervaring van team Visfileren.nl kom jij erachter wat ervoor nodig is om deze Tonijn perfect te fileren, portioneren en mooie sashimi van te snijden.
  • Wij werken met verse tonijn, de prijs van hiervan kan variëren & daarom werken we met een dagprijs. Basisprijs is 350 euro, afhankelijk van de gevangen grootte wordt de prijs bepaald, dit hoort u een 3 dagen voor aanvang. De vis weegt dan 15-20 kg. 1 grote vis mag ook met 2 personen worden gefileerd (ongeveer 175 pp).
  • Grillen,bakken en proeven. Let op beperkt plek!

7-daagse maandag avond fileercursus Katwijk start maandag 5 februari 2024 :

  • Start maandagavond 19:15 tot 21:15.
  • 7 maandagavonden achter elkaar.
  • De vis (4-5kg) die gefileerd/ schoongemaakt wordt nemen de cursisten mee naar huis.
  • Alle bekende vissoorten komen aan bod.
  • Les van zeer ervaren viskenners en fileerders van bekende visgroothandels en productie fileerderijen.
  • Zeer leerzaam maar ook gezellig!
  • Cursus kost EUR 285 inclusief messenset, exclusief de vis.
  • Vis wordt per avond berekend en is ongeveer EUR 20-25 per keer, dit hangt af van de vissoort.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Workshop locatie Katwijk aan Zee: